Portugisisk granit bliver til odenseansk letbane

Odense er under forandring. Inden længe får byen sin helt egen letbane, der skal agere byens livline, forbinde bydele og gøre transport mere lettilgængelig for alle. Det er et omfattende byggeprojekt med mange elementer, der skal koordineres. Bent Vangsøe Natursten har leveret granit til projektet.

...  Læs mere

Bassiner og kanaler, der skal sikre mod oversvømmelse, kan bygges både flot og funktionelt, hvilket torvet i Ringsted er et rigtig godt eksempel på. Med stor ekspertviden om natursten og granitprodukter har Bent Vangsøe Natursten spillet en betydelig rolle i ombygningen af torvet.

Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning har i de seneste år gennemført en større ombygning af Ringsted Torv. Resultatet er blevet et nyt spændende byrum, der kombinerer klimatilpasning med attraktivt byliv – og granitbelægningen er i høj grad medvirkende til at binde torvet sammen og skabe kvalitet og identitet.

...  Læs mere

FRA BRUD TIL BELÆGNING

18/03/2020 14.48.57

Natursten er blevet så populære, at vi efterhånden må tale om en ny stenalder. Selvom det er et naturprodukt, skal det forarbejdes, så det passer til det formål, det skal tjene. Men når stenene til et projekt leveres, tænker man ikke altid over, hvad de har gennemgået for at nå dertil.

...  Læs mere

VIDSTE DU

18/03/2020 14.32.47

…at natursten ikke kun er et smukt – men også meget bæredygtigt materiale, som kan genanvendes?

Gamle, brugte natursten er slet ikke så kedeligt et produkt, som det måske kan lyde til. Brugte, nordiske sten er er et eksklusivt materiale, hvor overfladen er formet af årtiers slid fra en svunden tid med fx hestevogne. Dén slags patina er umulig at genskabe med vores nuværende og mere moderne livsstil.

...  Læs mere

Klimatilpasningsprojekt

17/02/2020 18.47.54

Der er efterhånden ikke mange, der er i tvivl om, at klimaforandringer med mere ekstreme mængder nedbør udfordrer byerne. I Middelfart har man besluttet sig for at gøre noget ved problemet og forsøge at komme klimaforandringerne i forkøbet. Vi har leveret materialer til det store projekt.

...  Læs mere